четвер, 13 липня 2023 р.

Ви не Амазон, а ми не полігон

 МИХАЙЛО ТКАЧ

журналіст УП

ЧЕТВЕР, 13 ЛИПНЯ 2023, 18:40

Після заяви міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса "Ми не Amazon" про те, що українці мають бути більш вдячними за допомогу, в повітрі зависло дуже багато акцентів, які варто розставити саме зараз. Коли Україна перебуває на ключовому етапі війни за існування. 

І я вважаю, що я, як один з мільйонів українців, які в будь-який момент можуть загинути під час цієї війни, маю на це право. 

Передусім варто зауважити для наших західних партнерів, що вдячних українців з кожним днем стає все менше. Бо вдячні українці гинуть. Щодня. Насамперед на полі бою. І мене не полишають роздуми про те, що хтось цілком відповідальний за гарантії і безпеку і досі рахує умовні ризики в той час, як українці рахують реальні життя сотнями, тисячами та десятками тисяч. 

За що цей бій, пане міністре? 

Це бій за українську територію чи за право існування тих цінностей, якими живуть такі країни, як Велика Британія? Якщо ви вважаєте, що це бій за територію, тоді чого варті ті цінності? 

Демократичний світ вже довів, що Україна помилилась, довіривши демократичному світу свою безпеку в обмін на гарантії нерозповсюдження ядерної зброї. Ми свої гарантії виконали, в той час як демократичний світ – ні. Більше того, ситуація доведена до того, що путін та його посіпаки раз на тиждень погрожують застосуванням цієї самої ядерної зброї по території України, а інколи й по західних країнах.

Можливо, демократичний світ, ЄС, НАТО, ООН та інші хочуть довести, що Україна помилилася і у 2014 році, коли відмовилась від того, щоб стати частиною російського світу на користь західного? Адже за довгих дев’ять років демократичний світ не зробив таких кроків назустріч, які були б рівноцінні тому, що зробили українці у лютому 2014 року і що продовжують робити до сьогодні.

Натисніть посилання нижче, щоб прочитати статтю повністю

першоджерелo: 

https://www.pravda.com.ua/columns/2023/07/13/7411210/

web counter