неділю, 20 травня 2018 р.

Канадська група за демократію в Україні (CG4DU) закликає прем'єр-міністра Трюдо посилити санкції проти Росії до початку саміту Великої сімки

Прес-реліз

Для запобігання екологічній катастрофі та сприяння звільненню політичних в’язнів  Канадська група за демократію в Україні (CG4DU) закликає прем'єр-міністра Трюдо посилити санкції проти Росії до початку саміту Великої сімки та бойкотувати Чемпіонат світу з футболу, якщо Росія не виконає міжнародні зобов’язання.


 18 травня 2018 р. Оттава
Світовий мир та навколишнє середовище є одними з головних тем на саміті лідерів країн Великої сімки, що проходитиме у Шарлевусі (провінція Квебек) 8- 9 червня.

У листі до прем'єр-міністра Джастіна Трюдо  CG4DU просить Канаду гармонізувати та посилити санкції проти Росії  через недотримання останньою міжнародного права, порушення світового порядку та створення потенційної екологічної катастрофи.

"Глобальна агресія Росії, проникнення її на суверенні держави та погіршення стану навколишнього середовища під час війни викликають серйозну стурбованість для усіх без винятку. Якщо подібне може безкарно відбуватися в Сирії чи в Україні, то це може статися де завгодно. Канада та наші союзники зобов'язані працювати разом, щоб покарати винуватця », - каже доктор Ігор Цап, член групи з Вінніпегу.

CG4DU стверджує, що могутність Канади полягає в тому, щоб "вчинити правильно і зайняти принципову позицію".  Оскільки Канада відстає від інших у запровадженні санкцій проти Росії за незаконну анексію Криму, вторгнення на Донбас та поточний хаос, прем'єр-міністра закликають посилити санкції до рівня наших американських та британських союзників. "Невиконання цього високого стандарту зменшує наш авторитет, а також наш вплив у світі", - йдеться у листі.

Група такої попереджає про потенційно колосальну екологічну і гуманітарну катастрофу, створену Росією.
Запаси забороненого важкого озброєння,  ввезеного в зону воєнних дій Росією, становлять високий ризик хімічного забруднення водопостачання. Життя сотень тисяч мирних жителів на Донбасі - в тому числі жінок та понад 100 тисяч дітей - опиниться під смертельною загрозою.  
«Це ще один навмисний, спланований Кремлем геноцид, який може от-от розпочатися.  Внаслідок Голодомору, організованого Росією, загинуло близько 7-10 мільйонів українців, за що її ніколи не було покарано. І Росія знову хоче уникнути відповідальності за етнічну чистку", - каже інша членкиня групи д-р Лада Рослицький,  яка на даний момент перебуває в Україні.

Нарешті, CG4DU закликає Канаду зайняти позицію лідера і забезпечити звільнення українських політв'язнів, які були несправедливо ув'язнені і перебувають в нелюдських умовах в окупованому Криму та Росії.
"Успішне головування Канади у Великій сімці залежатиме  від того, чи зможе Канада переконати членів Великої сімки в тому, що Росія повинна негайно почати дотримуватися міжнародного права або зіткнутися із бойкотом Кубка світу", - каже Оксана Башук Гепберн – членкиня з Оттави.

Для отримання додаткової інформації просимо звертатися до нас:

204 254 7054 Ігор Цап
613 293 9121 0ксана Башук Гепберн




переклад з англійської Дарії Дирик-Кеп (Dariya Dyryk-Cap)