неділю, 31 січня 2021 р.

Навчання в Канаді: скільки коштує отримати освіту за кордоном

Навчання в Канаді: скільки коштує отримати освіту за кордоном


Вища освіта в Канаді є платною як для громадян, так і для іноземців. В середньому рік навчання в канадському коледжі обходиться від 
11 000 до 17 000 $ у рік, в університеті в Канаді - від 17 000 до 25 000 $ у рік. Звісно вартість навчання не є дешевою, тим паче в цю суму не входить проживання і супутні витрати студента на харчування, деякі навчальні матеріали і кишенькові витрати.

Але є декілька хитрощів, якими я із задоволенням можу з вами поділитись. Вони можуть знизити вартість навчання в Канаді або принести вам додатковий прибуток.

Перш за все скажу, що так, стипендійні програми в Канаді існують, але у вигляді знижок на навчання. Їх значно менше, ніж в інших країнах, надаються вони виключно тим студентам, які пройшли ретельний відбір. Найбільш часто стипендї або гранти надаються магістрам (дуже рідко бакалаврам) в сфері природничих, інженерних, гуманітарних соціальних наук, а також в медицині. Я раджу студентам вивчити наступні сайти, які надають більш детальну інформацію про стипендійні програми: www.scholarshipscanada.comwww.scholarships-bourses.gc.cawww.vanier.gc.ca.

ЯКЩО ВИ ОБРАЛИ КАНАДУ ЯК КРАЇНУ ПОДАЛЬШОГО НАВЧАННЯ, ОСЬ МОЇ ПОРАДИ ПРО ТЕ, ЯК ЗНИЗИТИ ВАРТІСТЬ НАВЧАННЯ


1

Вибирайте університет або коледж в таких провінціях як: Вініпег, Альберта, Саскачеван або Манітоба.
Вартість навчання в цих провінціях Канади набагато нижче. Наприклад, вартість навчання в університеті Манітоба складає приблизно 11 – 15 000 $ у рік, що значно нижче вартості навчання в університетах, що розташовані в провінції Онтаріо. Потрібно ще зазначити, що ви будете вирачати набагато менше на проживання та харчування.

2

Університети та коледжі дають невеликі знижки на навчання талановитим студентам, які показують хороші результати під час навчання. Ці знижки можуть надаватись у розмірі від 1000 до 5000 $.

3

Обирайте наукові спеціальності, так як в процесі навчання у вас буде можливість працювати над науковими дослідженнями, які фінансуються державою Канади. У студентів, які навчаються на факультетах природничих наук, інженерних, гуманітарних і соціальних наук більше шансів отримати знижку на навчання або стипендію.

4

Робота під час навчання:На сьогодні Канада є однією з країн, яка дає можливість студентам працювати 20 годин на тиждень під час навчання, а також 40 годин під час канікул. Середня заробітна плата в годин складає приблизно 10 доларів (в залежності від провінції. Посилання на джерело: //www.retailcouncil.org/quickfacts/minimum-wage).

5

Після закінчення навчання студенти державних навчальних закладів мають право подавати на Дозвіл на роботу і залишитись в Канаді отримувати професійний досвід в період від 1 року до 3 років в залежності від програми.

6

Розпочніть ваше навчання з двохрічної програми в коледжі Канади. Вартість навчання в канадському коледжі набагато нижча, тим більше двохрічна програма дає можливість переводу на 3 курс університету на програму бакалавра.

7

Якщо у вас недостатньо коштів для отримання диплому бакалавра в Канаді, ви можете отримати його в одному з університетів України, а потім поступити в університет або коледж Канади на програму магістра або післядипломну програму. Вони надають такі ж перспективи, як і диплом бакалавра

8

В Канаді високо ціниться професійна освіта, обирайте ті спеціальності, які затребувані в Канаді, таким чином у вас буде більше шансів отримати вид на проживання після закінчення навчання.

9

Вчить англійську мову вдома, це дозволить вам поступити в університет або коледж без додаткової мовної підготовки і таким чином трохи зекономини на навчанні.

Я завжди раджу студентам, і перш за все безпосередньо батькам - планувати навчання за кордоном заздалегідь. Вам необхідно продумати, яку суму ви можете відкласти на навчання дитини в університеті або коледжі і відштовхуватись від цього. Ми зі свого боку можемо підібрати ті програми, які підійдуть вам по вартості і якості отриманого навчання.

Наприклад, якщо ви можете витратити на дитину близько 20 – 25 000 доларів США у рік, я рекомендую обрати для студента навчання в коледжі. Після 11 класу, маючи на руках атестат про здобуття середньої освіти і хороші знання англійської мови, студент без проблем зможе вступити на перший курс програми Бакалавр або професійний диплом коледжу в Канаді
РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ – 
ВИПУСКНИКІВ СЕРЕДНІХ ШКІЛ

Якщо ви випускник школи і бажаєте отримати вищу освіту в Канаді, тоді ці рекомендації для вас:
Вивчайте англійську мову в Україні і складайте іспит IELTS/TOEFL тут. Це допоможе вам зекономити гроші на навчання і одразу ж вступити на перший курс коледжу.
Вступайте до коледжу, а не в університет - навчання в коледжі Канади коштує набагато дешевше, від 11000 до 15000 канадських доларів у рік.
Обирайте коледжі в маленьких містах Канади, так ви зекономите гроші на проживанні та супутніх витратах
Працюйте під час навчання - після 18 років, вам дозволено працювати до 20 годин на тиждень, таким чином у вас є можливість заробити додаткові кошти

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ – 
ВИПУСКНИКІВ УНІВЕРСИТЕТІВ

Якщо ви випускник університету і бажаєте здобути повну вищу освіту - тоді Канада саме те. що вам потрібно. Ця країна пропонує хороші програми підвищення кваліфікації або перекваліфікації. Ці прогарми мають назву Post Graduate або Graduate (в залежності від провінції назва може змінюватись). Досить часто до нас звертаються суденти.ю які бажають отримати вищу освіту в Канаді і навчатись на програмах Магістратури, але насправді цей вибір не є правильним. Якщо на меті ви маєте подальшу іміграцію, то магістерські програми не завжди допоможуть вам в цьому питанні.

Раджу вам переглянути статтю авторів EDUSTEPS про Післядипломне навчання в Канаді.

Вивчайте англійську мову в Україні і складайте іспит IELTS/TOEFL тут. Це допоможе вам зекономити гроші на навчання
Вступайте до коледжу, а не в університет - навчання в коледжі Канади коштує набагато дешевше, від 11000 до 15000 канадських доларів у рік.
Тривалість навчання в коледжі Канади на програмах Післядипломної підготовки складає від 8 до 12 місяців.
Навчання в коледжах Канади дає можливість отримати Post Graduation Work Permit.


Обирайте коледжі в маленьких містах Канади, так ви зекономите гроші на проживанні та супутніх витратах
Працюйте під час навчання - вам дозволено працювати до 20 годин на тиждень, таким чином у вас є можливість заробити додаткові кошти

Справді, безкоштовного навчання в Канаді не існує, але є різні варіанти, як зробити перебування в цій країні більш економним. Ми з задоволенням допоможемо вам підібрати програму навчання або ви можете зробити це власноруч скориставшись нашим пошуком у розділі ПРОГРАМИ НАВЧАННЯ.

·         +38 044 333 60 04

·         +38 050 333 60 04

·         +38 067 333 60 04 - viber, telegram

·         info.edusteps@gmail.com

·         info@edusteps.com.ua

·         Facebook messenger



Шахраюк Олеся,
Автор проекту


 

Dzherelo: https://edusteps.com.ua/ua/articles/1352-osvta-za-kordonom-bezkoshtovne-navchannya-v-kanad-mf-chi-realnst.html

Читайте також:
Post-Graduate Programs: післядипломні програми в коледжах Канади
Студентська віза в Канаду: з чого розпочати?
Нові правила для отримання віз та перебування іноземних студентів на території Канади
Студентська віза в Канаду: що робити якщо ви отримали відмову?