четвер, 22 квітня 2021 р.

КГСДУ Звернення до ПМ Трудо стосовно запропонованих сміливих ініціатив проти незаконнопї війни Росії

21 квітня 2021р.

Шановному Джастіну Трюдо Прем’єр-міністрові Канади 

House of Commons

Ottawa, ON K1A 0A6


 Шановний Прем'єр-міністре!


Звертаємося до Вас із великим занепокоєнням з приводу війни, яку з повним ігноруванням міжнародного права веде Росія супроти України.

Певну надію вселяють останні санкції, які США запровадили проти Росії, зокрема ті, що стосуються діяльності банків. Водночас віддаємо належне постійній підтримці Канадою України. Однак вважаємо, що цих заходів замало, щоб нейтралізувати злочинну діяльність президента Володимира Путіна. Його демонстративна зневага до усталеного світового порядку впродовж двадцяти років засвідчує, що недостатнє покарання за здійснювані ним злочини лише штовхає до реалізації нових агресивних планів.


Отже покарання за злочинні дії президента Путіна повинно бути настільки жорстоким, щоб він більше не прагнув здійснювати нові військові ескалації, а змушений був дотримуватися усталених міжнародних норм.


З цією метою ми пропонуємо до вашого розгляду нову сміливу ініціативу із жорстоких заходів, спрямованих на припинення російсько-української війни, в перспективі – всеохопну перемогу демократії над путінською диктатурою.


 Головними точками ініціативи є:


 1. Виведення російських військ та їхніх найманців із території України до 24 серпня 2021 року, 30-річчя Незалежності України.

  2. Передбачувана відмова Росії від виведення її військ повинна призвести до:

2.1. Посилення відповідних санкцій із долученням до переліку самого Путіна,

його найближчого оточення та членів їхніх родин;

2.2. Замороження на Заході активів усіх осіб, які підпадають під санкції;

2.3. Відключення банків Росії від SWIFT (міжнародна банківська система);

2.4. Відмова України від Мінських угод унаслідок безперервних порушень із

боку Росії. Натомість варто запропонувати нову угоду за участю США, яку

може очолити Канада.

2.5. Надання членства України в НАТО.

 

Пане Прем’єр-міністре, ми важаємо, що реакцією на злісні порушення Росії повинні бути виключно жорсткі заходи, завдяки яким можна зупинити низку екскалацій у всьому світі, зокрема закриття Керченської протоки для судноплавства. Доречно згадати й особливі претензії Росії на природні ресурси в Північно-Льодовитому океані, що безпосередньо стосуються Канади, а останньо – російську інформаційну війну щодо поширення дезінформації про коронавірус та небезпеку щеплень.

Хоч запропоновані ініціативи спонукатимуть до припинення російської війни на Сході України, але їхньою головною метою є перемога демократичних цінностей над диктатурою.


Відомо, що саме демократичний вибір України став причиною російської анексії Криму та війни на Донбасі. Опір України проливає світло на авторитарне правління президента Путіна, підсилюючи російську опозицію персоніфіковану Олексієм Навальним. Усе це викликає страх у Путіна. Окрім того, він боїться США, потуги


Ми заздалегідь дякуємо вам за постійну увагу до важливих проблемних питань, передовсім за участь у розв’язанні цієї небезпечної для всього світу ситуації, за яку повинна понести відповідальність путінська Росія.


 НАТО, особливо у складі з Україною. Він буде далі лютувати й погрожувати, але не здійснюватиме погроз через можливу втрату своїх активів на Заході.

Пане Прем’єр-міністре, Україна повинна стати складовою Альянсу, бо лише таким чином демократія може здобути перемогу над небезпечними проявами власних амбіцій особи з бандитськими звичками. Отже Україна в НАТО стане головним стримуючим фактором для Росії, завдяки чому врешті буде досягнуто мир.


Ми сподіваємось, що наші давні відносини з Україною та її особливий статус спонукатимуть Канаду, аби відстоювати цю життєво важливу ініціативу серед наших друзів і союзників із метою нейтралізувати загрозу, яку нам усім несе зростаючий експансіонізм президента Путіна.


 З повагою


Група у складі: 

Оксана Башук Гепбурн 

д-р Ігор Цап

Аріяна ґіч 

Либід Жила Гарпер 

Вікторія Карпяк

Марія Комаринська

Оля Гелен Мосціцька 

Мирослава Олексюк 

Марта Онуфрів

д-р Лада Рослицька 

Віктор Рудь

Роман Сон